Skip to content
May 30 / Florista de la Bucuresti ;)

Sfaturi pentru ingrijirea florilor

Pentru a revitaliza florile trebuie sa: Inmuiati coditele florilor intr-un pahar cu vodca sau gin pentru 5 secunde, apoi puneti florile in apa proaspata. Daca doar floarea da semne de ofilire ( lucru care se intampla in special in cazul lalelelor sau al gerberelor), intepati tija cu un ac exact sub floare – e posibil sa se fi format o punga de aer.

Pentru a prelungi durata de viata trandafirilor trebuie sa: Inmuiati coditele trandafirilor in ulei de menta inainte de a le pune in apa.

Pentru a prelungi durata de viata anemonelor, crinilor sau gladilelor trebuie sa: Adaugati o lingura de otet in apa pe care o veti pune in vaza.

Pentru a prelungi durata de viata lalelor trebuie sa: Puneti un banut de metal in apa din vaza lalelor.

Pentru a prelungi durata de viata gerberelor trebuie sa: Adaugati putin clor de rufe in apa din vaza gerbelor.

Pentru a prelungi durata de viata a crinilor taiati trebuie sa: Inlaturati granulele cu polen imediat dupa deschidere, evitindu-se polenizarea.

Este important sa se pastreze o proportie buna intre apa din vas si substantele nutritive. Daca se foloseste prea putina substanta hranitoare, exista riscul alimentarii bacteriilor, si nu a florilor din vas. Daca se foloseste prea multa hrana, se favorizeaza uscarea timpurie a petalelor.

Apa care se adauga in vaza trebuie sa fie la temperatura camerei, 20-22 grade Celsius. Apa calda este mai rapid absorbita de flori, ducind la cresterea concentratiei de substante si la uscarea florilor.

Leave a comment