Skip to content
Jul 31 / Florista de la Bucuresti ;)

Semnificatia florilor

GERBERA

Florile sunt recunoscute pentru carnavalul de culori, din acest motiv fiind unice. Se pot realiza aranjamente de o singura culoare , sau in mai multe culori, fiind un izvor nesecat de culoare.

Buchet de gerbera

GLADIOLA

Gladiolele au o culoare foarte vie putand fi aranjate cu usurinta intr-un buchet pentru a creea un joc de lumina si culoare.

gladiole

IRIS

Caracteristic irisului este forma, avand sase petale, iar numele sau provine de la mesagerul zeilor. Irisii sunt crescuti in Japonia, China, Siberia si in aproape toate zonele temperate.

Buchet de iris

CRIN

Crinul este considerat simbolul puritatii si are forma unui clopot. Sunt cautati pentru eleganta lor si au fost cultivati de-a lungul secolelor pentru proprietatile sale medicale miraculoase.

crini

FLOAREA SOARELUI

La origine, floarea soarelui provine din America. Era una din sursele de hrana a indienilor. Culoarea naturala este cea galbena, insa exista si anumite nuante de maroniu si rosu.

floarea soarelui

LALEA

Numele florii provine din latina, insemnand “turban”, datorita formei ovale. De origine este din zona mediteraneana, iar lalelele au fost introduse in Europa in 1554. Astazi, lalelele sunt crescute in toata lumea si reprezinta eleganta si gratie.

NARCISA

Numele florii provine de la tanarul grec Narcis, de care s-a indragosti nimfa Echo. Acesta a respins-o si a murit cu inima franta. Apoi Narcis, care era foarte frumos, si-a vazut reflexia intr-o apa, iar cand s-a aplecat peste ea, a cazut si s-a inecat, din acel loc rasarind narcisa.Narcisele, in general, infloresc primavara devreme, fiind mentionate si in operele mailor scriitori precum Oscar Wild si Dorothy Wordworth.

 

OCHIUL-BOULUI

Aceste flori pot fi folosite ca si flori de infrumusetare a buchetului. Sunt de marimea unei monede sub forma de spirala, avand o varietate mare de culori. Florile aduc un aer proaspat sarbatorilor de primavara, nuntilor de vara si aranjamentelor de toamna. Creeaza imaginea unei flori salbatice foarte populara in zilele noastre.

HORTENSIA

A atras atentia intregii natiuni prin faptul ca este foarte des folosita in spoturile publicitare. Pe langa albul binecunoscut si petalele sale moi, mai exista si alte culori. Un lucru magic este acela ca florile isi pot schimba culoarea, ori natural, ori datorita solului si climei.

 

 

Leave a comment