Skip to content
Jul 31 / Florista de la Bucuresti ;)

O scurta istorie a buchetului de mireasa

Buchetul de mireasa este unul dintre acele detalii care are o foarte mare insemnatate pentru mireasa, fiind ales cu mare precizie pentru a garanta efectul visual. Buchetele de mireasa nu au fost in totdeauna doar frumoase de privit, ci au avut si o semnificatie speciala datorita florilor care il compuneau, sau datorita felului in care era facut.

buchet trandafiri de mireasa buchet de mireasa

Obisnuiau sa fie plante medicinale

Miresele nu au avut din totdeauna buchete de flori pentru a le arunca tinerelor fete in timpul ceremoniei. In Grecia si Roma Antica, miresele purtau o ghirlanda pe par, in schimbul buchetului. Aceasta nu era facuta din flori, ci din ierburi puternic mirositoare. Aroma lor era menita sa tine spiritele rele potolite, pentru a nu rani mireasa intr-o asa zi speciala. Apoi, ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa sa il care, nu sa il poarte, in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi puternic mirositoare, precum mararul. De fapt, mararul din buchetul miresei era consumat de catre mireasa, mire si invitati,in timpul receptiei, deoarece se presupunea ca mararul crestea apetitul sexual.

Cand Regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert in 1840, florile au inlocuit ierburile, totusi incluzand galbenele, ca si o referire la ierburile anterioare.Buchetul reginei era important nu numai datorita galbenelelor, ci aspectului mic pe care il avea.Un astfel de buchet este mic si rotund, usor de tinut intr-o singura mana.In ultimii 150 de ani, astfel de buchete au fost folosite frecvent de miresele din Anglia, Canada si SUA. La inceputul secolului 20, s-a adoptat un alt gen de buchet, mare si elaborate, in comparative cu cel al Reginei Victoria. Buchetele contineau panglici, funde, fiind atat de mari incat atingeau pamantul.In prima jumatate a secolului 20, floraresele au inceput sa creeze modele tot mai interesante in buchete. Celebritatiile de la Hollywood adesea au socat cu modele de buchete speciale, devenind astfel un trend si pentru miresele obisnuite.

In perioada anilir 1960 si 1970, buchetele au capatat un aspect natural, revenind la vechile radacini.Astfel au fost inlaturate accesoriile de pe buchete. Unele mirese au optat chiar si pentru girlange, in schimbul buchetului traditional.

Semnificatia

Indiferent de ceea ce contineau sau cum erau aranjate, buchetele de mireasa intotdeauna au simbolizat fertilitatea. Ierburile in floare reprezentau fertilitatea solului. Fertilitatea era un simbol importat pentru viitorul sot.

In perioada Victoriana, florile insesi au capatat o semnificatie aparte, astfel miresele selectau cu grija florile care le alegeau pentru buchetele lor, avand o mare influenta.

In prezent buchetele de mireasa nu mai reprezinta un paravan in fata spiritelor rele, sau o unealta a floristului, devenind unul dintre cele mai speciale elemente a indeplinirii visului miresei.

Leave a comment