Skip to content
Oct 16 / Florista de la Bucuresti ;)

Flori de toamna

Specifice acestui anotimp, crizantemele sunt foarte apreciate datorita multimii de combinatii de forme si culori, la care se adauga un parfum discret, cu totul specific. Rosii, roz, albe, galbene sau albe, cu floarea asemanatoare margaretelor, anemonelor sau florilor batute, ca niste pampoane de diferite marimi, crizantemele sunt ultimele flori ale toamnei.

Capabile sa reziste la inghet, ele infloresc pana la sfarsitul lunii noiembrie. Soiurile sensibile la temperaturi scazute sunt cultivate in ghiveci, putand fi tinute si in apartament. Exista o multime de specii si varietati, dintre care amintim cateva: asa-numita margareta in trei culori, anuala, crizantemele coreene, cele originare din Insulele Canare – albe si cu mijlocul galben, ca si cele cu frunze aromatice (calomfir si arquebuse).

Celebrele crizanteme nu au fost cultivate doar ca plante ornamentale, ci si ca… legume. Ei bine, da! Aceasta utilizare le-a fost data gratie continutului mare de vitamine si saruri minerale. Astfel, bucataria traditionala chineza foloseste frunzele si lastarii fragezi de crizantema la prepararea salatelor si la aromatizarea mancarurilor. De asemenea, petalele florilor proaspat inflorite pot orna diverse preparate.


Leave a comment