Skip to content
May 8 / Florista de la Bucuresti ;)

Cocarde de nunta si bratari. Florile personale

Cocardele de nunta sunt aranjamente florale pentru ginere si nas in mod traditional, dar din ce in ce mai multe pachete de flori de nunta includ si cocarde pentru parintii mirilor sau alti invitati cu statut special.
Cocardele se remarca de cele mai multe ori prin simplitate, fiind realizate deseori din cupe de cymbidium (culori functie de restul aranjamentelor de nunta) sau mai noi tros (miniroze) sau chiar trandafiri. Sezonul 2010 vine chiar cu tendinta cocardelor realizate dintr-o singura floare. Sistemele de prindere difera de la model la model, existand pe langa sistemul clasic, cu ac, si solutii care protejeaza tesaturile din material fin, realizandu-se cocarde cu magneti care permit atat o buna prindere.

Bratarile din flori sunt preferate si de catre unele mirese atat pentru ele dar si pentru nase sau domnisoare de onoare, ele fiind de multe ori realizate din flori de primavara (functie de sezon) sau orhidee (vara sau toamna), dar intodeauna potrivite ca mode si coloristica cu buchetul de mireasa si rochia aleasa. Bratarile sunt realizate de florarii specializate in aranjamente de nunta si utilizeaza in general si elemente de verdeeta decorativa.

Leave a comment