Skip to content
Aug 7 / Florista de la Bucuresti ;)

Ce flori se daruiesc la ocazii speciale

Aniversari

Cand vine vorba de o aniversare, trandafirii se adreseaza sufletului, doar daca cel caruia ii daruiesti nu are anumite preferinte. Trandafirii sunt, traditional, semnul iubirii. Dar diferitele culori de trandafiri au propriile semnificatii. Buchetul de trandafiri rosii exprima dragostea profunda, iar buchetul multicolor reaminteste ca scanteia pasiunii este inca vie.

trandafiri trandafiri trandafiriflori

Buchetele de flori pentru aniversarea casatoriei pot fi diferite in fiecare an:

  • la prima aniversare Trandafiri albi
  • la implimirea a cinci ani Margarete
  • la implinirea a zece ani Garoafe
  • la implinirea a cincisprezece ani un buchet de Trandafiri rosii
  • la implinirea a douazeci de ani se daruiesc Crini
  • la douazeci si cinci de ani Iris
  • la cincizeci de ani Crizanteme

Sa daruiest un buchet de flori in ziua aniversarii casatoriei spune: “Te iubesc!”

Zile de nastere

Nu exista floare care a fost sarbatorita mai mult decat trandafirul. Ca si sursa de inspiratie de-a lungul istoriei, trandafirul este simbol al iubirii si aprecierii.

Prietenii

Florile care ar trebui daruite prietenilor trebuie sa exprime suport si atentie. Se pot oferi flori noilor vecini pentru ca s-au stabilit in cartierul tau. Trandafirul galben exprima prietenie, crizantemele spun ca esti un prieten loial, iar irisii arata cat de importanta este prietenia. Se mai pot darui flori si vechilor prieteni pentru a-i anunta ca inca mai tii la ei. Orhideea se daruieste celui mai bun prieten.

Insanatosire

Florile se daruiesc pentru a exprima ingrijorarea si pentru a aduce zambetul pe buzele persoanei bolnave. Trimiteti flori rosii, albastre, galbene, roz in aranjamente vesele, care sa invioreze atmosfera.


Leave a comment