Skip to content
Jul 31 / Florista de la Bucuresti ;)

Aranjamente romanesti de nunta

O nunta necesita mai multe aranjamente florale. Cel mai important si cel mai popular aranjament floral este buchetul de mireasa. Acesta difera in functie de dorinta miresei si de florile alese, dar si in functie de posibilitatiile financiare.

Nasii aleg un cavaler si o domnioara de onoare care au datoria de a purta lumanarile de nunta, atat spre drumul mirelui catre mireasa, dar si in timpul ceremoniei religioase. Exista lumanari speciale facute din ceara, avand in interior o bucata de lemn pentru a oferi stabilitate si pentru a nu se topi datorita caldurii. Acestea au o lungime de 1, 5m cu aranjamente florale in partea superioara. Lumanarile sunt aprinse de catre preot in biserica si simbolizeaza dorinta nasilor catre miri,de a fi protejati de lumina Divina pe parcursul vietii impreuna. Lumanarile trebuie sa aiba aceeasi forma, sa urmareasca un stil identic si de asemenea sa se asorteze cu buchetul miresei si cu intregul stil si spirit al nuntii.

Exista lumanari de diverse forme si culori, dar se prefera lumanarea simpla, alba, cu toate ca, aranjamentul floral este punctul de atractie. Penru a creea o lumanare de nunta ai nevoie de experienta, curaj si imaginatie, de asemenea. Aceeasi tehnica se foloseste si la buchetul miresei, insa necersita mai multe frunze si material vegetal. Cea mai usoara si populara metoda este aceea de a folosi o spuma special creata pentru lumanari.

In afara de buchet, florarul poate creea alte aranjamente florale, parti mici de accesorizat nunta. O mireasa in trend poate purta pe capul ei o coronita amenajata din flori naturale. De asemenea, si geanta ii poate fi, la alegere, decorata cu flori, in aceeasi nuanta cu florile anterior folosite.Atat mireasa, cat si nasa, trebuie sa aiba un buchet special. Acesta poate fi total diferit fata de cel al miresei. Se realizeaza in functie de preferintele nasei si in functie de culoarea hainelor. De asemenea, aceasta poate primi si sfaturi cu privire la alegerea facuta. Atat nasa, cat si domnisoarele de onoare au nevoie de buchete, insa, pentru a usura munca domnisoarelor de onoare, acestea pot purta flori aplicate pe rochie, bineinteles, dupa preferinte.

Cocoadele au o mare importanta de asemenea. Pot fi alcatuite din flori mici, artificiale sau naturale, insa cele din urma trebuie sa reziste. Cele mai populare flori sunt tradafirii mici, crizantemele, zambilele etc. Creare acestora necesita foarta multa indeletnicire si rabdare.

In Romania s-a mostenit un ritual vechi de a decora copacul de nunta, sarbatorit inca in zilele noastre in zonele rurale. Poate fi ornat cu flori artificiale, dar se prefera cele naturale datorita simbolului acestora. Copacul reprezinta tineretea si virilitatea si decorarea acestuia cu flori naturale reprezinta viitorul familiei. Nu doar pomul trebuie impodobit, ci si casa, biserica sau masina.

Leave a comment